Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy július 1. és augusztus 20. között Suzuki-Hyundai szalonunk kivételével szombatonként minden szalonunk zárva tart. Augusztus 26-án, szombaton újra nyitva tartunk.

Peugeot 208 GTi modellismertető

ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

Peugeot 208 GTi

Újjászületik a legenda

A 208 kompakt megjelenésével, mértéktartó fogyasztásával, felszereltségével és stílusával szinte forradalmasítja a városi kisautók világát. A vezetés egészen új élményét tapasztalhatja meg, aki a kormányához ül.
A 208 most a Premium szegmens felé kacsingat sokoldalúbb és tágasabb 208 GTi változattal. A GTi változat külön egyéniség, amelynek nagyon a erőteljes kisugárzása.


Az aktív életmódot folytató, igényes ügyfeleknek szánt 208 GTi kifinomult anyagaival és színeivel tűnik ki. Jellegzetes, azonnal felismerhető külseje dinamizmust áraszt. A szélesebb nyomtávon (elöl 10, hátul 20 mm-rel megnövelték) nyugvó háromajtós modellt a kerekekhez közel simuló karosszériaelemek teszik feltűnővé. A karosszéria alja és a kiszélesített sárvédő az autóban rejlő lehetőségeket sejteti.

Különösen szemet gyönyörködtetők az első lámpatestek, ezek megjelenését még nemesebbé teszi az új halogén fényszóró, amelyet az újgenerációs flat-guide nappali menetfénnyel szereltek fel. A gondosan kidolgozott, négyszögletes belső felépítésű lámpatestek magukba foglalják a fénydiódás irányjelzőt, a nappali világítást és a távfényt, ami sötét hátterével egy nagyragadozó pupillájára emlékeztet. A lámpa együttes szivárványos tekintettel ruházza fel a 208 GTi-t.
A lámpatestek különleges hűtőmaszkot fognak közre. Kissé szélesebb hűtőmaszk krómozott alsó része nyugodtságot áraszt, a rácsozat viszont dinamikus hatást kelt, és egyike a megkülönböztető jegyeknek: a 208 GTi fényes fekete hűtőrácsának csillogó krómbetétei az autóversenyek pepita zászlóját idézik. Az első rész egyszerre modern jellegű és mosolygós érzetet kelt, természetes és összetett.

Az utasteret is a részletek iránti igényesség határozza meg, a még nagyobb vezetés élmény jegyében. Még elindulás előtt, az ajtó kinyitásakor az alumínium küszöbvédő szembeötlő Peugeot felirata üdvözli a vezetőt. A felső rész sötét színe, a puha borítású, díszvarrással élénkített műszerfal, az üléshuzat, a különleges részletek egyedi, a 208 GTi kabalaszínével, a pirossal harmonizáló árnyalatot kapnak.
Az összes érzékszervünk részt vesz a felfedezésben. Tekintetünk körbejár, a levegőbe szippantunk, megtapintjuk az anyagokat, a felszereléseket. Ahogy egy divatház ruhakölteménye magán viseli tervezője kézjegyét, úgy válik az autó kárpitozása és díszvarrása a tervező védjegyévé. Végigfut a körülölelő üléseken, a barkázott bőrrel bevont kormányon, a bőr váltószoknyán és kézifékkaron, az exkluzív bőr jellegű borítás a kartámaszokon és a műszerfalon.
A magasan elhelyezett műszerfalat a sajátos megvilágítás teszi egyedivé. A műszerek selymes krómkeretét fénydiódák világítják meg hátulról, a mutatók csiszolt alumínium háttérben mozognak.

A gondosan kidolgozott részletek is az autó egyediségét hangsúlyozzák. A szellőzők, az érintőképernyő oldalbetétei, a műszerfal-betét, az embléma a kormány közepén, a biztonsági övek, az ajtóbetétek az első és a hátsó ajtókon tökéletes egységben simulnak az utastér hangulatába. Az alumínium pedálsor és lábtámasz teszi teljessé az utastérben uralkodó, egyszerre modern és kifinomult hatást.

« A 208 GTi egyénisége határozott és erőteljes, akárcsak az ügyfeleké, akiknek szánjuk őket. Az egész projekt során ez lebegett a szemünk előtt.»
Pierre Authier, 208 formatervezési igazgató
208 GTi, újjászületik egy legenda


A Peugeot beírta magát az autósport történelmébe. Az öröklött géneknek köszönhetően sikerült építenie egy játékos és sikkes sportkocsit, a legendás GTi mai megfogalmazását.

« A 208 GTi-vel a sportos autózás örömét kívántuk életre kelteni, azt az örömet, ami az erőn, az élénkségen és a hangélményen keresztül azonnal megérinti az összes rajongót. Mintaképe természetesen a 205 GTi volt, a 208 GTi annak a modern kifejezése. »
Gaëtan Demoulin, Peugeot ügyféligény menedszer


Első látásra megfog a sportos és finom kocsi selyemfényű gyöngyház-fehér színe és különleges spoilere.
Sportkocsi jellegét illetően semmi kétség! A modell egyediségét hangsúlyozza a csillogó fekete hátsó kötényből kiálló, trapéz alakú, kettős kipufogóvég. Az ablakok dinamikus vonalvezetésű krómszegélye az illusztris 205 GTi előtt tiszteleg. A hátsó oszlopon büszkélkedik a GTi logó, vörössel kiemelt króm környezetben.
Akármilyen legyen is a kocsi fényezése, ez a vörös szín jelenik meg a féknyergeken, a hűtőmaszk alján, a csomagtér-ajtó és a hűtőmaszk Peugeot feliratán. A csillogó fekete hűtőmaszk rácsa és a krómbetétek az autóversenyek pepita zászlóját idézik.
A króm csillogása vonzza a tekintetet a fényszórók szegélyére, a hűtőrács felső részére és a visszapillantókra.

Az utastérben ugyanez a sportos hangulat fogad. Már az ajtó kinyitásakor szembeötlik a Peugeot küszöbfelirat. A vörös, a fekete és a selymes króm színeket kombináló utastér stimulálóan hat az érzékeinkre. Mindenhol piros GTi hímzések csábítanak, gyönyörűek a legkisebb részletek is.

Határozottan sportosak a Club Nappa bőrrel és Caro szövettel kárpitozott, piros vonallal díszített ülések. Hasonló varrást látunk a puha fekete, piros díszöltéssel díszített bőr hatású anyaggal bevont műszerfalon, melyen a piros és a fekete játéka az ajtóborítással harmonizál. Az autó menetparamétereit a magasra helyezett műszerfal vörös fénydiódákkal megvilágított, krómkeretes óráiról olvashatja le a vezető. Számlapjukat pepita zászlós motívum dobja fel, a csiszolt alumínium hátlapon a fehér mutatók alig várják, hogy a vörös határértékig lendüljenek.
A vezetőt szinte magához öleli az ülés, az üléspozíció önmagáért beszél. A fekete biztonsági öv pirossal szegélyezett, az alumínium pedálsor és lábtámasz alatt csúcsminőségű, piros varrású fekete szőnyegre támaszthatja a lábát. Ösztönösen ragadja meg a vezető a fekete, bőrrel bevont, piros öltésekkel díszített kisméretű kormányt. A kéz automatikusan, azonnal rátalál a váltókar vörösbetétes alumíniumgombjára és a díszöltéses bőrrel bevont kézifékre.   

A kormányon piros bőrcsík jelzi az egyenes helyzetet, a hüvelykujjat mélyedés tartja, a GTi logó pedig mintha csak arra várna, hogy azonnal induljunk!

« A 208 kiváló alap egy sportkocsi kifejlesztéséhez. Nagyon odafigyeltünk a kormányreakciókra, a futómű dinamikus viselkedésére és a feszes rugózásra. A 208 GTi sikeresen kombinálja az erőt, a biztonságot és a vezetés élvezetét.»
Marie Beaumont, 208 Gti dinamikai tervező


A 208 GTi vezetőjét egyedülálló vezetési élménnyel örvendezteti meg az érzés, hogy szinte egységet alkothat az autóval. A rugók, a lengéscsillapítók hangolása, a stabilizátor, a megerősített első bölcső és a merevített hátsó kereszttartó – egyedül erre a típusra jellemzők.
A tovább fejlesztett futómű kanyarról kanyarra tökéletes pontossággal tartja az úton a rendkívüli reakciókészségről árulkodó, fürge kis sportkocsit. A feszesebb kormánymű által irányított első futómű tökéletesen és precízen adja vissza az útról érkező információkat. A remekül beállított, sportos futómű ideális úttartással párosul.
A 205/45-ös gumikkal felszerelt 17 colos, festett és mattra lakkozott Carbon « gyémánt » kerekeket elöl 302, hátul 249 mm-es hűtött féktárcsa lassítja. A dinamikus szellőzőnyílások kiválóan hűtik a fékeket, így a fékerőt minden körülmények között maximálisan ki lehet használni.

Bármilyen fordulatszámon zene füleinknek az 1.6 THP 200 LE benzinmotor átdolgozott kipufogójából áradó, jellegzetes hang! A rövidre áttételezett, hatfokozatú váltóval a leghatékonyabban használható ki a rendelkezésre álló 275 Nm és a 147 kW (200 LE) erő az ülésbe préselő gyorsulással együtt: a 208 GTi 7 másodpercen belül gyorsul nulláról százra, míg az állórajtos 1000 métert 27 másodperc alatt teszi meg. Nem kevésbé lenyűgöző a rugalmassága; az ötödik fokozatban kevesebb, mint 7 másodperc alatt gyorsul 80-ról 120 km/órára.

A kiváló teljesítmények elérésében komoly szerepe van a 208 GTi kis súlyának. A mindössze 1160 kg önsúlyú autó részéről szinte hőstett a mindössze 139 g/km CO2-kibocsátás.

Az örömautózásra termett, erős és biztonságos, játékos sportautó komoly hanggal, egy remek lejtőshátú alakjában nyújt élvezetet vezetőjének, akinek biztonsága felett a teljesen kikapcsolható ESP őrködik.Limitált kiadású 208 GTi

Egy új GTi megjelenése mindig nagy esemény, különösen a 200-as sorozaton belül. Ennek megünneplésére hozza ki a Peugeot az ötven darabra korlátozott, limitált kiadású sorozatot.
Az exkluzív selymes gyöngyház fehér fényezéssel készült, kis példányszámú sorozat 17 collos « gyémánt » alukerekeit Onyx gyöngyház feketére fényezik, közepén piros szegélyű alumínium díszkupakkal. A hűtőmaszk alsó, szintén fehér léce a francia zászló színeit viseli.
Belül a navigációnak és a HiFi berendezésnek örülhetnek a szerencsés tulajdonosok. Ezen kívül számozott plakett emlékezteti őket arra nap, mint nap, hogy egy zártkörű klub tagjai lehetnek.

Munkatársaink

Pfendler Bernadett

vezető értékesítési tanácsadó

Rózsahegyi László

értékesítési tanácsadó
 

Jelinek Gábor

értékesítési vezető

Útvonaltervezés


Kérjük, adja meg az indulás helyét:
Mivel szeretne utazni?

Elérhetőség

Központi cím: 1037 Budapest, Zay u. 24.
GPS koordináták:
(47.5534103, 19.0320255)
Központi telefon: +36 1 801 4203
Fax: +36 1 801 4149
E-mail: info@dunaauto.hu

Duna Autó Zrt.

Nyitvatartás

Szalonok nyitvatartása: H-P 8-18.00; Szo: 10-13.00
Szervizek nyitvatartása: H-P: 7-18.00
Karambolos javítóközpont nyitvatartása: H-P: 6:30-15:30