0
Megkezdődött a Polestar Production Centre gyártólétesítmény építése - Duna Autó Zrt.
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy december 15-én (szombaton) szalonjaink és szervizeink zárva tartanak.

Megkezdődött a Polestar Production Centre gyártólétesítmény építése

A Polestar bejelentette, hogy a kínai Csengtu városában megkezdődött annak az új, ultramodern gyártólétesítménynek, a Polestar Production Centre-nek az építése, ahol a vállalat első modellje, a Polestar 1 készül majd. Az új Polestar márka megalakulásáról október 17-én értesült a világ; a márka akkor nyert lendületével folytatja szervezetének kiépítését.

A Polestar Production Centre gyártóközpont a tervek szerint 2018 derekára elkészül, és megkezdődhet a gyártósor felszerszámozása, majd az előszériás termelés – ez a kilenc hónapos, meglehetősen agresszív építési terv komoly kihívást jelent a projekt résztvevői számára.

A nemzetközileg elismert, díjnyertes norvég építészstúdió, a Snöhetta bevonásával tervezett Polestar Production Centre Kína leginkább környezettudatos autógyártó létesítménye lesz, illetve világszinten is az egyik legjobb energiahatékonyságú üzemként fog működni. A gyár az Arany minősítést célozza meg a világszerte elismert LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - Élvonalbeli energia- és környezettudatos tervezés) minősítésen.

A Polestar Production Centre-ben készül majd a Polestar 1, a 600 lóerős elektromos sporthibrid hajtáslánccal szerelt Grand Touring kupé, amely a hibrid járművek körében világelsőnek számító 150 kilométeres tisztán elektromos hatótávolsággal büszkélkedhet. A Polestar a jelenlegi tervek szerint évente legfeljebb 500 darabot épít a modellből.

A Polestar Production Centre emellett otthont ad majd egy ügyfél élményközpontnak is, ahol termékszakértők tájékoztatják az érdeklődőket, valamint az ügyfelek rendelkezésére áll egy házon belüli tesztpálya is, hogy a potenciális vásárlók olyan szélsőséges körülmények között is megtapasztalhassák az autó képességeit, amire közúton nem volna lehetőség.

„Az új Polestar márka sikeres októberi bevezetését követően a Polestar Production Centre megépítése a következő lépés az álmaink valóra váltása felé vezető úton.” – nyilatkozta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója.  „Gyártóközpontunk a márka személyiségét tükrözi majd. Modern, progresszív létesítmény lesz, technikailag fejlett, és fokozottan környezettudatos. A Polestar Production Centre a Polestar márka megtestesülése.”

Forrás: volvocars.com
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!