8
A Volvo Cars Detroitban mutatja be az S90 prémium szedánját - Duna Autó Zrt.
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 22. -től szervizeink 07:00 – 17:00 -ig tartanak nyitva.

A Volvo Cars Detroitban mutatja be az S90 prémium szedánját

A Volvo Cars a Detroiti Autószalonon (NAIAS) tartja vadonatúj zászlóshajója, az S90 prémium szedán világpremierjét. Nem véletlen a helyszínválasztás: a márka hosszú távon elkötelezte magát az USA piaca iránt, és meggyőződése, hogy az elkövetkező évek a további növekedés jegyében telnek majd.
 
A Volvo eladásai 2015-ben 24,3 százalékkal emelkedtek az Egyesült Államokban. Különösen erős volt a márka teljesítménye az év utolsó időszakában: októberben +87, novemberben +90, majd decemberben +89,9 százalékon teljesített a Volvo, ami mindenekelőtt a továbbra is igen népszerű XC60 crossover modellnek, valamint a vadonatúj XC90 szabadidőjárműnek – amely a napokban kapta meg  „Az év terepjárója” díjat - volt köszönhető.

 „Számos jel arra utal, hogy a Volvo ismét jó úton halad az Egyesült Államokban.” – mondta Lex Kerssemakers, a Volvo Car Group amerikai tevékenységeiért felelős alelnöke. „Várakozásaink szerint értékesítési lendületünk 2016-ban is folytatódik, amiben fontos szerep juthat az új S90 modellnek.”
 
Az S90 bevezetésével a svéd autógyártó újabb tanúbizonyságát adja ambiciózus terveinek, miután 11 milliárd dolláros beruházással a közelmúltban megkezdte legelső észak-amerikai gyártóüzemének az építését. A dél-karolinai Charleston városában felépülő üzem mintegy kétezer embernek ad majd munkát.

 „Mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk márkánk észak-amerikai jelenlétének. Pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy az S90 szedánt először a Detroiti Autószalon közönségének mutatjuk be, és pontosan ezért fogtunk bele egy helyi Volvo gyártóüzem építésébe.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.
 Az új S90 bevezetése testesíti meg a Volvo termékpaletta teljes megújulásának második fejezetét; a folyamat 2015-ben, az új XC90 szabadidőjárművel vette kezdetét. Az XC90-re 2015 folyamán mintegy 88 ezer előrendelés érkezett, jócskán felülmúlva az eredetileg 50 ezer darabos érdeklődéssel számoló gyártó várakozásait. Ez is azt jelzi, hogy az ügyfelek nagyra értékelik a Volvo új formai, technológiai és fejlesztési irányvonalát.

Az S90 sajtópremierjére 2015 decemberében került sor; a modell lenyűgöző külseje és fényűző belső kialakítása azóta rengeteg elismerésben részesült. A modell magabiztos és büszke, ugyanakkor nem agresszív orrkialakítása, amelyet a legendás Volvo P1800 előtt tisztelgő, homorú hűtőmaszk tesz teljességgel egyedivé, a Volvo márka megújult vas-szimbólumának is helyet ad. A T-alakú 'Thor kalapácsa' lámpa olyan, erőteljes karaktert kölcsönöz a modellnek, amely azonnal felismerhetővé teszi az S90 szedánt. Az alacsony tetővonalú, négyajtós kupé utasterének kialakítása során a Volvo az XC90 sikeres megoldásaiból merített ihletet, ám néhány lenyűgöző részlettel még magasabbra emelte a mércét: az új műszerfalon például függőleges kialakítású légbeömlő rostélyok keretezik a Sensus kezelőfelületet.

 „Új zászlóshajónk, a Volvo S90 szedán túlzás nélkül forradalmasítja a szegmenst. Az autó stílusos és vagány. Karosszériáját kiemelkedően erőteljes idomok határolják, kiállása fantasztikus, letisztult vonalai pedig megdöbbentő tökéletességgel adják vissza a skandináv formatervezés lényegét. A belső térben művészi szintre emeltük az innovatív technológiák és a természetes anyagok kombinációját; a végeredmény egy elegáns, otthonos és ízléses környezet, maga a megtestesült svéd élettér.” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.
 
 
 Félautonóm mobilitási technológiák
Az S90 alapfelszerelésként kínálja az IntelliSafe Assist rendszert. Ez olyan funkciókat foglal magába, mint az adaptív távolságtartó tempomat, a követési távolságra figyelmeztető riasztás, vagy a Pilot Assist fejlett félautonóm mobilitási rendszer. A Pilot Assist a kormányzásba gyengéden beavatkozva akár 130 km/óra sebességig képes a járművet megfelelően a sávhatárok között tartani, anélkül, hogy ehhez egy másik autó mögött kellene haladnia. A Pilot Assist újabb fontos lépés a Volvo egyik kiemelt fejlesztési területe: a teljes autonóm mobilitás felé vezető úton. Az ezen a téren elért fejlesztéseket demonstrálta a közelmúltban a Concept 26 tanulmány, amelyen keresztül bemutattuk, milyen lehet majd egy teljesen autonóm Volvo gépkocsi utastere és kezelőfelülete.
 
Választható hibrid hajtáslánc
Az S90 megkapja a nagyteljesítményű, tiszta üzemű T8 Twin Engine hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot, amely akár 410 lóerővel csal mosolyt a vezetés örömét kereső ügyfelek arcára, és amely szó szerint három különböző vezetési élményt - elektromos, hibrid és nagyteljesítményű - egyesít egyetlen gépkocsiban.
 
Világelső biztonság
Az S90 emellett világelső funkcionalitással: a nagytestű állatok felismerésének képességével egészíti ki a City Safety szolgáltatást. Ez a funkció éjjel és nappal egyaránt felismeri az olyan nagytestű állatokat, mint a szarvas, a ló vagy a jávorszarvas. A technológia ösztönösen működő figyelmeztetéssel, illetve féktámogatással segít elkerülni a nagytestű állatokkal való ütközést, vagy enyhíteni annak következményeit.
 
Kategóriaelső vezethetőség
Az S90 fejlesztése során a Volvo Cars által a közelmúltban üzembe állított, ultramodern futómű-szimulátorral szerzett tapasztalatokat is felhasználták. „Az S90 hatalmas előrelépést jelent a menetdinamika, a menetteljesítmények és a rugózási komfort terén. Az alapoktól kezdve, teljes mértékben átalakítottuk a Volvo által kínált vezetési élményt; az új modell precízen és élvezetesen vezethető, ugyanakkor kiemelkedően kényelmes.” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési tevékenységekért felelős alelnöke.

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!