95
A vadonatúj Tucson – Paradigmaváltás a merész formaterv és a technológia révén - Duna Autó Zrt.
 

A vadonatúj Tucson – Paradigmaváltás a merész formaterv és a technológia révén

A vadonatúj Tucson – Paradigmaváltás a merész formaterv és a technológia révén

Rövid áttekintés
A vadonatúj Tucson érdemi előrelépést képvisel a Hyundai európai jelenlétében
Új szabadidő-jármű egymillió sikeres előd nyomában
A merész és sportos formaterv egyedülálló szabadidő-jármű megjelenést eredményez
A kifinomult belső tér egyszerre elegáns és ergonomikus
Tágas utastér, köszönhetően a nagyszerű helykihasználásnak
Praktikum és kapcsolódás az ügyfél igényei szerint
Új navigációs rendszer TomTom Live szolgáltatással, 7 év ingyenes előfizetéssel
Teljes körű aktív és passzív biztonsági technológiák
Széles hajtáslánc-választék, 115-184 LE teljesítmény között
Minden európai piacra szánt Tucson Európában készül


A Hyundai legújabb szabadidő-járműve jelentős előrelépést képvisel

„A Hyundai Motor komoly reményeket táplál a márka európai jelenlétével kapcsolatban. A merész, vadonatúj Tucson a Hyundai nagyköveteként életre kelti szlogenünket: ’új gondolatok, új lehetőségek’. Nagyszerű formatervével és a benne alkalmazott, fejlett technológiákkal a Tucson újabb mérföldkő a Hyundai európai jelenlétének történetében, gépjárműként pedig várakozásokon felüli ár-érték arányt képvisel.” – mondta Jochen Sengpiehl, a Hyundai Motor Europe marketingért felelős alelnöke.

Új szabadidő-jármű a sikeres elődök nyomában

Azóta, hogy az első Santa Fe 2001-ben megjelent Európában, a Hyundai Motor több mint egymillió szabadidő-járművet adott el az európai vásárlóknak, ezzel is megerősítve a márka hiteles jelenlétét az egyre növekvő európai szabadidő-jármű piacon. A vadonatúj Tucson különös jelentőséggel bír a Hyundai európai jelenléte szempontjából, hiszen a kompakt szabadidőjárművek szegmense tette ki a vállalat 2014-es eladásainak 22 százalékát.

A merész, és sportos formaterv egyedülálló szabadidő-jármű megjelenést eredményez

„A Hyundai progresszív szellemiségét és szenvedélyét jelképező formaterv teljesen átalakítja a márkát. A vadonatúj Tucson a kifinomult, lendületes felületeknek, a merész arányoknak, az éles törésvonalaknak és mindenekelőtt a Hyundai jelképének számító, hatszögletű hűtőmaszk legújabb kiadásának köszönheti merész, sportos kiállását.” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és formatervezésért felelős igazgatója.

A vadonatúj Tucson erőteljes arányai és profilja hamisítatlan szabadidő-járművet idéz; a formaterv kecses és agilis jármű benyomását kelti.


A vadonatúj Tucson orrát a Hyundai jellegzetes, hatszögletű hűtőrácsa uralja; a LED-es fényszórókkal egységet alkotó maszk markáns karakterrel ruházza fel az autót. A szintén LED-es nappali menetfénnyel felszerelt első lökhárító szárnyszerű megjelenése egyedi stílust kölcsönöz a járműnek, ugyanakkor kihangsúlyozza annak széles nyomtávját.

A formatervezők hátrébb költöztették a szélvédőoszlopokat, amelyek így optikailag elválnak a hosszú motorházfedéltől, kihangsúlyozva az autó kecses profilját. A kerékívek aszimmetrikus kialakítása álló helyzetben is dinamikus megjelenést kölcsönöz a járműnek. A hátsó kerékív fölötti, kifejező ’Z’ karaktervonal plasztikus oldalprofilt rajzol, egyben erőteljes kiállással ruházza fel az autót. A far letisztult dizájnját a hátsó kerékívektől kiinduló, vízszintes vonalak uralják, melyek  hatását a keskeny zárófények erősítik.

A kifinomult belső tér egyszerre elegáns és ergonomikus

A belső felületekhez új, puha tapintású, kiváló minőségű anyagokat használtak fel. Emellett az utastér tervezése során messzemenőkig tesztelték a környezet ergonómiáját, biztosítva az egyszerű kezelhetőséget és a kellemes, érzéki élményt. A középkonzol modern egyszerűségét kiemeli annak vízszintes elhelyezkedése, a kifinomult belső környezetet opciós, borvörös színű bőrkárpit teszi még kifinomultabbá.

Tágas utastér, köszönhetően a nagyszerű helykihasználásnak

A vadonatúj Tucson teljes mértékben új fejlesztésű padlólemeze tágas helykínálattal vértezi fel a kompakt szabadidő-járművet. Az átgondolt helykihasználásnak köszönhetően a modell külső méretéhez viszonyítva különösen bőséges a belső tér, így a Tucson optimális helyet kínál az utasok és csomagjaik szállítására. A tágas és kényelmes modell csomagtere alaphelyzetben 513 liternyi rakományt képes elnyelni.

Praktikum és kapcsolódás az ügyfél igényei szerint

A vadonatúj Tucson olyan új kényelmi szolgáltatásokat kínál, mint a fűthető és szellőztethető első ülések, amelyek hosszabb ülőlapjuknak köszönhetően kényelmesebbek és a comboknak jobb alátámasztást biztosítanak. Az intelligens csomagtérfedél magától felnyílik, ha a kulccsal a zsebünkben megállunk az autó mögött; míg az intelligens parkolástámogató rendszer (SPAS) párhuzamos és merőleges parkolási funkciói révén fokozza a mindennapos használhatóságot.

Az új generációs navigációs rendszer több mint háromszor olyan gyors, mint a Hyundai típusaiba korábban beépített előző generációs berendezés; a készülékhez alapáron hét éves, ingyenes előfizetés jár a TomTom LIVE szolgáltatásokra.

Teljes körű aktív és passzív biztonsági technológiák

Az alkalmazott új technológiáknak köszönhetően a vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legjobban felszerelt képviselője, ami a biztonsági berendezéseket illeti. Ezek között megtalálható a három üzemmóddal (gyalogos, városi és országúti) rendelkező automatikus vészfékrendszer, amely önállóan működésbe hozza a fékberendezést, amint úgy ítéli meg, hogy túlságosan gyors ütemben csökken a távolság a Tucson és az előtte haladó jármű vagy gyalogos között. A rendszer kis és nagy sebességeknél egyaránt működőképes.


A sávtartó rendszer megelőző kormánykorrekció révén segít elkerülni, hogy a gépkocsi a vezető szándéka ellenére elhagyja a forgalmi sávot. A hátsó keresztirányú forgalomfelügyeleti funkciójú radar 180 fokos tartományban figyeli a Tucson mögötti területet, és figyelmezteti a vezetőt, ha bármely irányból jármű keresztezné az útját. Mindezen felül a holttérfigyelő rendszer a Tucson körüli forgalmat ellenőrzi, a sebességkorlátozásról tájékoztató funkció pedig az út fölött, illetve mellett elhelyezett jelzőtáblákat leolvasva és felismerve figyelmezteti a vezetőt az aktuális sebességhatárra. Az aktív motorházfedél ütközés esetén megemeli a motorházfedelet, így mérsékelve a balesetet szenvedett kerékpáros vagy gyalogos sérüléseit.

Takarékos erőforrások széles választéka

A vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legszélesebb motorkínálatával lép piacra. Kétféle benzinmotor (a 135 lóerős 1.6 GDI és a 176 lóerős 1.6 T-GDI) mellett három különböző dízel: a 115 lóerős 1,7 literes erőforrás, valamint a kétféle teljesítményszinttel (136, illetve 184 LE) kínált 2,0 literes motor áll a vásárlók rendelkezésére.  Az új, benzines turbómotor (1.6 T-GDI, 176 LE) hatfokozatú kézi sebességváltóval, vagy az új fejlesztésű, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) társítható.

Az összes erőforrást kiemelten jó vezethetőségre és takarékos üzemre hangolták; mindegyik teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát.

Minden európai piacra szánt Tucson Európában készül

A Hyundai Motor az európai piacokon értékesített, új Tucson modelleket egytől egyig a Cseh Köztársaságban működő üzemében gyártja. A csehországi létesítmény kulcsfontosságú eleme annak a hosszú távú elkötelezettségnek, amellyel a Hyundai az európai jelenlétét szemléli. A Hyundai oly mértékben meg van győződve az európai gyártás kiemelkedő minőségéről, hogy a vadonatúj Tucson is megkapja a vállalat öt éves időtartamú, kilométer-korlátozás nélküli, utolérhetetlen újautó-garanciáját.

A 2015. évi Genfi Autószalonon esedékes világpremierjét követően a vadonatúj Tucson európai forgalmazása 2015 második felétől veszi kezdetét.

Előzetes műszaki adatok

Külső méretek (mm):

  Vadonatúj Tucson
Hosszúság 4475
Szélesség* 1850
Magasság 1645
Tengelytáv 2670
Túlnyúlás (elöl) 910
Túlnyúlás (hátul) 895

* külső visszapillantó tükrök nélkül

Motorok és sebességváltók:

Benzines Teljesítmény Sebességváltó
1,6 liter GDI 135 LE 6MT
1,6 liter T-GDI 176 LE 6MT / 7DCT
Dízel    
1,7 liter 115 LE 6MT
2,0 liter Standard Power 136 LE 6MT / 6AT
2,0 liter High Power 184 LE 6MT / 6AT

Hyundai Motor

Az 1967-ben alapított Hyundai Motor Company ügyfeleinek élethosszig tartó partnere szándékozik lenni, az autóiparban éppúgy, mint az élet más területein. Az olvasztott acéltól a kész gépjárművekig terjedő ipari kompetenciával rendelkező, innovatív üzleti csoportosulásként működő Hyundai Motor Group első számú vállalatként a Hyundai Motor Company kiemelkedő minőségű, rendkívül népszerű modelleket kínál. A Hyundai Motor nyolc gyártólétesítményt és hét műszaki és formatervező központot üzemeltet világszerte; a vállalat 2014-ben 4,96 millió gépkocsit értékesített a globális piacokon. A nemzetközi tevékenységei keretében csaknem 100 000 alkalmazottat foglalkoztató Hyundai Motor a mindenkori helyi igényekhez optimalizált modellekkel tökéletesíti folyamatosan termékkínálatát, és arra törekszik, hogy mind inkább megszilárdítsa vezető szerepét a tiszta hajtástechnológiák terén, kezdve a világ első sorozatgyártású, hidrogén üzemű gépjárművével, az üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modellel.

A Hyundai Motorral és termékeivel kapcsolatos, részletes információk megtalálhatók az alábbi weboldalakon: http://worldwide.hyundai.com vagy http://www.hyundaiglobalnews.com

Hyundai Motor Europe

A Hyundai Motor Europe 2014-ben összesen 424 467 darab gépkocsit helyezett forgalomba, 1 százalékkal többet, mint 2013-ban. A Hyundai által a térségben értékesített gépjárművek csaknem 95 százalékát Európában, az európai ügyfelek elvárásai és igényei szerint tervezik, fejlesztik és tesztelik, 90 százalékukat pedig Európában is gyártják, a vállalat Cseh Köztársaságban, illetve Törökországban működő üzemeiben, amelyek együttesen 500 000 darabos éves kapacitással bírnak. A Hyundai modelljei 30 európai országban, összesen 2500 értékesítési ponton vásárolhatók meg.
A Hyundai minden, Európában értékesített gépjárművéhez egyedülálló garanciális szolgáltatást biztosít. Ez a kilométer-korlátozás nélküli, ötéves gyártói garancia mellett öt éven át érvényes asszisztencia szolgáltatást, valamint öt éven át igénybe vehető átvizsgálást tartalmaz.

A Hyundai Motor Europe-pal és termékeivel kapcsolatos, részletes információk megtalálhatók a www.hyundai.com/eu weboldalon.
Kövesse a Hyundai Motor Europe-ot a Twitteren: @HyundaiEurope.

Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!