241
A Hyundai Motorsport folytatja az új generációs i20 WRC fejlesztését - Duna Autó Zrt.
 
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 22. -től szervizeink 07:00 – 17:00 -ig tartanak nyitva.

A Hyundai Motorsport folytatja az új generációs i20 WRC fejlesztését

  • A Hyundai Motorsport a közelmúltban négynapos spanyolországi teszten vizsgáztatta az új generációs i20 WRC továbbfejlesztett változatát.
  • A Hyundai Motorsport megerősíti, hogy az FIA rali világbajnokság teljes 2016-os szezonjára készülve felgyorsítja az új generációs i20 ötajtós változatának fejlesztését.
  • A 2015-ös évad hátralevő versenyein a jelenlegi Hyundai i20 WRC modell áll rajthoz

A Hyundai Motorsport csapat a közelmúltban a spanyolországi Almeria térségében négy napon át tesztelte az új generációs i20 WRC versenyautót. A teszt fontos mozzanat volt a 2016-os FIA rali világbajnokságban bemutatkozó jármű fejlesztési folyamatában.


A csapat tesztpilótája, Kevin Abbring és navigátora, Sebastian Marshall ThierryNeuvilleés Nicolas Gilsoul társaságában vezette az új generációs i20 WRC modellt. Az autó legújabb, az előző teszteken használt modellhez képest továbbfejlesztett változatával végzett tesztek során a motor- és a futómű-fejlesztésre, valamint a nagy magasságú alkalmasságra összpontosított a csapat.

A Hyundai Motorsport összeállította az új generációs i20 WRC részletes tesztprogramját; az eredeti tervek szerint már az idei évadban bemutatták volna az új modellt. Az új generációs i20 WRC tervezett homologizációjában azonban a gyártás ütemezése miatt változás állt be. A csapat ezért az új generációs i20 WRC bemutatkozására kitűzött időpontot áttette a 2016-os FIA rali világbajnokság nyitó versenyére, a Monte Carlo ralira.

Ezen kívül a 2015-ös évad hátralévő versenyeire egy sor további módosítást vezetnek be a jelenlegi Hyundai i20 WRC versenyautókon, hogy ezzel is támogassák a csapat immár rendszeresen esélyes küzdelmét a dobogós helyezésekért a csapat második WRC évadában.


„Rendkívül aprólékosan kidolgozott teszthetet tudhatunk a hátunk mögött; a spanyolországi Almeria térségében az új generációs i20 WRC továbbfejlesztett változatát faggattuk.” - mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Kevin és Thierry a motor- és futómű-fejlesztéssel foglalkozott, emellett nagy magasságú teszteket végeztek. Erőfeszítéseik révén sikerrel fejleszthetjük tovább az autót, amint egyre közelebb kerülünk 2015 végéhez. Bíztunk abban, hogy az új autót már az idei évadban bemutathatjuk, ám sajnos a homologizációs ütemezéssel kapcsolatban felmerült, a háromajtós utcai modell gyártásához köthető nehézségek miatt a program késedelmet szenved. Ezért úgy döntöttünk, hogy továbbra is az új generációs i20 WRC ötajtós verziójára összpontosítunk, amely jövőre, a Monte Carlo ralin fog először rajthoz állni. A módosított üzemterv révén több időnk lesz arra, hogy az autó teljesítményét a tervezett szintre hozzuk. Ugyanakkor a jelenlegi Hyundai i20 WRC versenyautó több, jelentős frissítésen esik át, amelyek révén reményeink szerint az idei évad hátralévő részében is eséllyel állhatunk szorítóba a dobogós helyezésekért.”

Hyundai Motorsport GmbH
A 2012. december 19-én létrehozott Hyundai Motorsport GmbH felelős a Hyundai globális motorsport-tevékenységeiért, azon belül is mindenekelőtt a márka rali világbajnokságban való részvételéért. A németországi Frankfurt közelében fekvő Alzenauban működő vállalat 2014-ben egy tehetséges, elhivatott csapattal és egy vadonatúj autóval: a Hyundai i20 WRC-el felvértezve teljesítette első FIA rali világbajnokságát. A csapat elismerésre méltóan szerepelt első évadában: dobogós helyezést ért el Mexikóban és Lengyelországban, illetve ThierryNeuville és Dani Sordo révén emlékezetes kettős győzelmet aratott Németországban. 2015-ben a Hyundai Motorsport második WRC szezonját kezdi; a csapat célja, hogy a tavalyi, első évben lefektetett alapokra építkezve fejlődjön tovább.

A Hyundai Motorsporttal kapcsolatos további információk megtalálhatók az interneten: http://motorsport.hyundai.com
Hyundai Motor Company

Az 1967-ben alapított Hyundai Motor Company ügyfeleinek élethosszig tartó partnere szándékozik lenni, az autóiparban éppúgy, mint az élet más területein. Az olvasztott acéltól a kész gépjárművekig terjedő ipari kompetenciával rendelkező, innovatív üzleti csoportosulásként működő Hyundai Motor Group első számú vállalatként a Hyundai Motor Company olyan kiemelkedő minőségű, rendkívül népszerű modelleket kínál, mint az Elantra, a Sonata vagy a Genesis. A Hyundai Motor nyolc gyártólétesítményt és hét műszaki és formatervező központot üzemeltet világszerte; a vállalat 2014-ben 4,96 millió gépkocsit értékesített a globális piacokon. A nemzetközi tevékenységei keretében csaknem 100 000 alkalmazottat foglalkoztató Hyundai Motor a mindenkori helyi igényekhez optimalizált modellekkel tökéletesíti folyamatosan termékkínálatát, és arra törekszik, hogy mind inkább megszilárdítsa vezető szerepét a tiszta hajtástechnológiák terén, kezdve a világ első sorozatgyártású, hidrogén üzemű gépjárművével, az üzemanyagcellás ix35 FuelCell modellel.

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!