Tisztelt Ügyfeleink! Augusztusban szombatonként szalonjaink zárva tartanak. Megértésüket köszönjük!

Fiat 500L modellismertető


 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

AZ 5OOL NAGY, MERT AZ EGYÜTTLÉT ÖRÖME IS MINDEN NAPPAL EGYRE NAGYOBB.

Legyen szó barátokról vagy családról, az 500L kényelmes helyet biztosít mindenkinek.
3,17 m3 -es utasterével lehetővé teszi az utazás közbeni teljes szabadság  megtapasztalását számodra és utasaid számára.  Mert az 500L-el nemcsak az uti cél számít, de az odáig vezető út is.

Az 500L tágas méretei első-osztályú funkcionalitással és komforttal párosulnak. A szalagszerűen körbefutó ablakok és a szélvédőt tartó üvegezett oszlopok kitűnő kilátást biztosítanak, megkönnyítve a parkolást. A műszerfalon két, egymáshoz közeli, de jól elkülöníthető csoportban találjuk a műszerfali kijelzőket, az információs
és telematikai eszközök kezelőszerveit, az autó tárolórekeszeiben pedig minden elfér, amire a nap folyamán csak szükség lehet.

„VÁGYAINK MAGUKBAN REJTIK LEHETŐSÉGEINKET.”

A belső tér és kényelem további növelése érdekében az 500L olyan ülésbeállítási lehetőségeket tartogat, mint pl. az első utasülés lehajtható háttámlával, vagy az osztott hátsó ülések, melyek nem csupán hosszirányban állíthatóak, de a Fold&Tumble funkciónak köszönhetően, egy egyszerű mozdulattal saját magukba hajthatóak. Így gyakorlatilag a gépkocsi teljes hosszában sima rakodófelület alakítható ki.

„AZ EGYETLEN MÓD, HOGY ELLENÁLLJUNK A KÍSÉRTÉSNEK, HA ENGEDÜNK NEKI.”

Az 500L minden utazást megízesít. Minden értelemben. Ugyanis csak az 500L mondhatja el magáról, hogy eredeti eszpresszó kávéfőző géppel rendelkezik az utasfülkében, mely a Lavazza "A Modo Mio" kapszulás rendeszerrel működik. Most először fordulhat elő, hogy nem kell megállnod, ha kávészünetet akarsz tartani, hiszen saját autódban ülve, kényelmesen élvezheted az eredeti eszpresszó ízét.

UTAZZUK KÖRBE A VILÁGOT TUDATOS KÖNNYEDSÉGGEL

Az 500L könnyed a környezet számára. De különösen az számodra, a vezető számára. Motorjai a létező legjobb kompromisszumot biztosítják a teljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátási szint között. A már bizonyított 1.4 16v 95 LE-s benzinmotor és a forradalmi 105 LE-s 0.9 TwinAir motor mellett az 5OOL motorválasztéka kibővült a 85 LE-s 1.3 MultiJet II turbódízel motorral.  Három innovatív motor, melyekkel az utazás szórakoztató, pénzt takarítanak meg, és kevésbé szennyezik környezetüket.

Az 500L fedélzetén az aktív és passzív biztonság egyaránt a legmagasabb szinten van jelen.  Azon túl, hogy karosszériája a legkorszerubb paramétereknek megfelelően került kialakításra, a modell akár 7 légzsákkkal is rendelhető, valamint "Nappali Fény" funkcióval ellátott fényszórói és kanyarkövető funkcióval ellátott ködlámpái vannak.
Az 5OOL szériafelszereltségként kínálja az ABS-t és B.A.S.-t  (Fékasszisztens) és a fejlett ESC (Menetstabilizátor) rendszert, mely magába foglalja az ASR/MSR funkciókat – melyek gázadáskor és fékezéskor szabályozzák a kerekek kipörgését – és a  Hill Holder-t, mely az emelkedőn való elindulásban segíti a vezetőt. Az autó ezen kívül DST aktív kormányzás-rendszerrel is felszerelt, mely a vezetési biztonságot és a kezelhetőséget növeli az elektronikus borulásgátló rendszerrel (ERM) kiegészítve.

Az 5OOL környezetbarát és költséghatékony motorok választékát kínálja, melyek maximális teljesítményét az 5-, illetve 6-sebességes kézi sebességváltók segítenek kiaknázni.
A motorpaletta tartalmazza a már bizonyított 1.4 16v benzinmotort, mely 95 LE-s teljesítményt nyújt 6000 fordulat/percen, végsebessége 170 km/h és mindössze 12.8 mp alatt gyorsul 0-100 km/h-ra. Ez a motor kiemelkedő karakterisztikával rendelkezik működése minden spektrumában, melynek eredménye a könnyed és lenyűgöző vezetési élmény, nagyszerű üzemanyag-hatékonyság mellett. A Start&Stop funkcióval szerelt 105 LE-s, briliáns 0.9-es Turbómotor a TwinAir család evolúciójának csúcsmodellje; a kis kéthengeres motor 105 LE teljesítményre képes 5500 fordulat/percen, maximális nyomatéka pedig 145 Nm mindössze 2000 fordulat/percen. Ennek a 120 LE/l fajlagos teljesítménnyel rendelkező motornak köszönhetően az 500L vezetése csodálatos élmény, hiszen csúcsteljesítményt garantál alacsony üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsá-
tás mellett (4,8 liter/100 km és 112 g/km CO2).
A paletta a 85 LE-s 1.3 MultiJet II 16v turbó dízelmotorral teljes, mely szintén rendelkezik Start&Stop funkcióval. A motor maximális nyomatéka 200 Nm mindössze 1500 ford./percen, végsebessége 165 km/h, 0-100 km/h-ra pedig 14,9 másodperc alatt gyorsul, mialatt üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátási szintje minimális marad (4.2 liter/100 km vegyes használatban és 110 g/km CO2). Ez a motor fejlett, változó geometriájú turbófeltöltővel, 5-sebességes manuális sebességváltóval és  harmadik generációs Common Rail befecskendező rendszerrel készült.

„BÁRMI, AMIT BIRTOKOLNI ÉRDEMES, AZT MEGOSZTANI IS ÉRDEMES.”

Az 500L lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradj azokkal, akikkel szeretnél. Az innovatív Uconnect rendszer, 5” színes érintőképernyője segítségével hozzáférhetsz a rádióhoz, illetve saját multimédia eszközeidhez, melyeket az USB-porton vagy az Aux-in bemeneten keresztül tudsz csatlakoztatni. A Bluetooth® rendszer segítségével hívásokat kezdeményezhetsz, bejövő szöveges üzeneteket olvashatsz, és az innovatív Audió Lejátszás funkciónak köszönhetően vezeték nélkül tudsz zenét vagy internetes rádióadást hallgatni okostelefonodon keresztül (ha a készülék kompatibilis). Az 500L ezen kívül TomTom Go Live navigációs rendszerrel is felszerelt, mely nemcsak arra jó, hogy nyugodtan tudj vezetni és kezelni a városi forgalmat a HD Traffic funkció segítségével, de lehetővé teszi azt is, hogy rácsatlakozz a közösségi oldalakra és az internetre magára (Twitter, Trip Advisor, Expedia). A még inkább környezetbarát és költséghatékony utazás érdekében az 500L tartalmazza az eco:Drive Live funkciót is, mely figyelemmel kíséri vezetési stílusod és hasznos tanácsokkal lát el annak érdekében, hogy a gépkocsi üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása akár 16%-kal alacsonyabb legyen. Ez a funkció nem más, mint egy virtuális gépjármuoktató, aki még okosabb és gazdaságosabb viselkedésre tanít a volán mögött.

„A STÍLUS A SZEMÉLYISÉG MEGNYILVÁNULÁSA.”

AZ 500L EGY ÉLETSTÍLUST TESTESÍT MEG AZOK SZÁMÁRA, AKIK NEM MONDANAK LE A FIATALOS LAZASÁGRÓL, DE MÁR CSALÁDJUK TÁRSASÁGÁBAN AKARJÁK ÉLVEZNI AZ ÉLETET. AZOKNAK SZÓL, AKIK A CSALÁDOS STÁTUST VÁLASZTJÁK A STÁTUSSZIMBÓLUMOK HELYETT.

11 különböző karosszéria szín, 3-féle tető szín (fekete, fehér és karosszéria színére fényezett) és 3 keréktárcsa szín (fekete, fehér és szürke): az eredmény pedig nem kevesebb, mint 333 kombinációs lehetőség 5OOL modelled számára. Mindezeken túl, a felszereltségi szintnek megfelelően választhatsz a kárpitok közül, beleértve a fekete "Star" szövetkárpitot piros, vagy szürke berakással, a "Tecnosilk" szövetkárpitot, mely két különböző árnyalatban kapható (bézs, vagy szürke), vagy az elegáns Castiglio kárpitot, melynek két verziója létezik: nerc-, illetve krémszín.

„AMIT LÁTUNK, FŐLEG ATTÓL FÜGG, HOGY MIT KERESÜNK.”

A SZALAGSZERŰEN KÖRBEFUTÓ ABLAKOKNAK ÉS A HATALMAS, 1,5 M2-ES PANORÁMA ÜVEGTETŐNEK KÖSZÖNHETŐEN  AZ 500L KATEGÓRIA ELSŐ. EGY VILÁGOS ÉS NAPFÉNYES ABLAK A VILÁGRA. A NAPFÉNYETŐ FIX ÉS ELEKTROMOSAN MŰKÖDTETHETŐ SKYDOME VERZIÓBAN IS KAPHATÓ.

Tegyél szert több szabadidőre az 500L segítségével, és válassz a számos kiegészítő közül, melyeket kifejezetten szórakozás és pihenés céljából terveztek. A tetőcsomagtartó rudakon biztonságosan szállíthatsz kerékpárokat, szörfdeszkát, síléceket és snowboard-ot. Ám ez még nem minden! Az 500L-hez rendelhető számos gyermekülés típus, lopásgátló rendszerek, csomagtérháló és utasfülke elválasztó rács a háziállatok szállításához, acél ruhaakasztók és számos más kiegészítő. Minden elérhető, amivel az utazás igazán kellemes és kényelmes élménnyé válik.

Környezetvédelem

Az 500L a bevezetése óta teljesíti a szigorúbb normákat.
 

Az 500 L család új, nagyobb teljesítményű motorjai

A Fiat az 500L, 500L Trekking és 500L Living modelleket három új, 120 lóerő teljesítményű motorral bővíti: az 1,6 MultiJet II  turbódízel motorral, valamint az 1.4 T-Jet és 1.4 T-Jet LPG turbós benzinmotorokkal.

 1.4 T-Jet 120 lóerő

A 120 LE 1.4 T-Jet benzinmotort intenzív gyorsító képesség, tartósság és megbízhatóság jellemzi. Ideális erőforrás mindazok számára, akik olyan autót keresnek, amely könnyedén megfelel a városi forgalom követelményeinek, ugyanakkor alacsony költségekkel üzemeltethető. Ez a modellvariáns alapkivitelben megkapta a Start&Stop rendszert, amely a városban lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás jelentős csökkentését anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a kényelem terén.

Részletesen: az 1.4 16v T-Jet legnagyobb teljesítménye 120 lóerő (88 kW) percenkénti 5000-es fordulatszámon, legnagyobb forgatónyomatéka 206 Nm 1750/percnél. Ez kiváló rugalmasságot eredményez, így az autó kevés sebességváltással, robbanékonyan vezethető. Ezt támogatja a turbófeltöltő csekély tehetetlensége, aminek köszönhetően a motor optimális gázreakciót mutat, a feltöltött motorokra jellemző turbólyuk nélkül.

1.4 T-Jet LPG 120 lóerő

Gyárilag LPG üzemre is alkalmassá tett motor. Ez az új motor a  T-Jet motor előnyeit  összekapcsolja az alacsony kibocsátás és üzemanyag megtakarítás előnyeivel. A kombinált benzines/LPG meghajtású motor jelentős üzemanyagköltség-csökkentést garantál.

Több információt az elérhető LPG motorokról itt olvashat.

1.6 MultiJet II 120 lóerő

A Fiat 500L fedélzetén az új 120 LE 1.6 MultiJet II dízelmotor  optimális dinamizmust biztosít alacsony üzemanyag-fogyasztás és mérsékelt károsanyag-kibocsátást mellett. Ráadásul, akárcsak a kínálat többi dízelmotorja, az 1.6 MultiJet II is csupán 35 ezer kilométerenként (vagy kétévente) igényel kötelező karbantartást.

A hatfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltóval társítva a 1.6 MultiJet II motor egy sor technológiai megoldással segít takarékoskodni az üzemanyaggal és mérsékelni a károsanyag-kibocsátást. Ezek közé tartozik az intelligens generátor, amely motorfék-üzemben visszanyeri a mozgási energiát és elektromos áram formájában az akkumulátorban tárolja azt; az optimalizált motorhűtés, ami felgyorsítja az üzemi hőmérséklet elérését, valamint a változó szállítású olajszivattyú, amely mindig a helyzetnek megfelelően szabályozza az olajnyomást, ezzel csökkentve a szivattyú energiafogyasztását. Természetesen ide tartozik a Start&Stop rendszer is, míg a motor és a sebességváltó alacsony viszkozitású olaja minimális belső súrlódást eredményez.

105 lóerős 0.9 TwinAir motor a Fiat 500 modellkínálatában

A 105 LE 0.9 TwinAir motort, mely a Fiat 500 modell „S” felszereltségével elérhető, 2014 elejétől áll rendelkezésre, kiváló menettulajdonságok és alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemzik. A hatfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltóval társított erőforrás legnagyobb teljesítménye 105 lóerő 5500/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 145 Nm 2000/percnél (a nyomatékcsúcs több mint 80 százaléka már 1750/perctől elérhető). A Fiat 500S 105 LE 0.9 TwinAir ezekhez a számadatokhoz méltó menetteljesítményekkel büszkélkedhet: végsebessége 188 km/óra, álló helyzetből mindössze 10 másodperc alatt gyorsul százra. Mindez különösen lenyűgöző, ha figyelembe vesszük a kategória legkedvezőbb értékei közé tartozó, vegyes ciklus szerint mért üzemanyag-fogyasztást (4,2 l/100km), illetve CO2-kibocsátást (99 g/km). Ezzel a különösen alacsony károsanyag-kibocsátással az autó már most teljesíti az Európában csak 2020-ban érvénybe lépő emissziós normákat.

A TwinAir motorcsalád új tagja a méretcsökkentés (kisebb lökettérfogat, csekélyebb tömeg) koncepcióját olyan, kifinomult mérnöki megoldásokkal kombinálja, mint a kiváló hatásfokú turbófeltöltő alkalmazása, az egy egységet alkotó leömlő és hengerfej, vagy a vadonatúj MultiAir 2 szívó oldali változó szelepvezérlés.

A TwinAir modell üzemi komfortját tekintve is egy „technológiai drágakő", hála a kiegyensúlyozó tengelynek és a kettős tömegű lendkeréknek. A mérnökök kiemelt figyelmet szenteltek a zajcsökkentésnek: ennek érdekében hosszas kísérletezéssel megtalálták az utastérben észlelt zajszint csökkentésének, ezáltal az artikulációs index tökéletesítésének az optimális módját.

Fiat 500L Trekking
Az 500L család legtrendibb tagja, robusztusabb, terepjárósabb megjelenéssel:
Kívülről a speciális lökhárítók és fekete m[1]anyagbetétek teszik azonnal
felismerhetővé az autót. Az autó ugyan továbbra is csak elsőkerék hajtású,
viszont szériában jár hozzá a Traction+ rendszer, mely elektronikus első
differenciálzárral javítja az autó tapadását csúszós körülmények közt. A rendszer
30 km/h alatt működik (külön gombbal aktiválható) és a megcsúszó kerék
fékezésével a tapadó kerékhez irányítja a nyomatékot. Emellett az autó
hasmagasságát is megnövelték 13 mm-rel, valamint a széria 17”-es kerekekre
M+S jelzés[1] gumikat szerelnek.
Az 500L Trekking összesen 17 féle színkombinációban elérhető; 4 pasztell, 3
metál és 10 bikolor.
Kétféle belső kárpitozással elérhet; szürke szövet barna műbőr betétekkel és
fekete szövet fehér műbőr betétekkel.

FIAT 500L TREKKING

A Trekking a Fiat 500L  család legvagányabb tagja, amely minden szabadidős sporttevékenységet kedvelőnek ajánlott. Az off-road külső okos első kerék-meghajtással kombinált, amely a Traction+ innovatív rendszernek köszönhetően javítja az irányíthatóságot nehéz és csúszós terepen és emelkedőn való könnyebb elindulást tesz lehetővé. Mindezt az 500L sorozat tágasságának és praktikusságának elvesztése nélkül.
 
TREKKING
 
 
Ezt hangsúlyozzák a speciális, off-road jellegű lökhárítók és műanyag betétek. A terepesítés azonban nem merült ki a külsőségeknél, amire bizonyíték a 13 mm-rel megnövelt hasmagasság és a 30 km/h alatt kapcsolható elektronikus differenciálzár mely csúszós útviszonyok között a kipörgő kerék megfékezésével a tapadó kerékhez irányítja a motor nyomatékát.

A gépjármű külsejét számos új részlet díszíti, mint például műanyag sárvédőszélesítések, oldalsó légbeömlők az első lökhárítón,  matt ajtóiklincsek  és oldalsó díszlécek. Az új Trekking verzió belsejét szövet-műbőr  részekkel kombinált kiváló minőségű kárpitok jellemzik. Két színösszeállítás választható:  Magnesio szürke szövet műbőr betétekkel, vagy fekete szövet fehér betétekkel.

TRACTION+ RENDSZER
A Fiat L Trekking új verziójának kulcsfontosságú eleme az alapfelszereltségként kínált Traction+ rendszer.  Ez az innovatív rendszer javítja a tapadást csúszós útviszonyok között, ugyanakkor jóval kedvezőbb költségeket is garantál a 4x4 összkerék-meghajtáshoz képest.

A Traction+ rendszer a gépkocsi már létező hardverét, az ESP elektronikus stabilitzás ellenőrző rendszerét használja, de nagyobb mértékben. A vezérlőegység az ellenőrzés speciális algoritmusának és fékrendszer irányításnak köszönhetően elektronikusan stimulálja az önzáró elektromechanikus differenciálművet. A szofter optimalizálása és az a tény, hogy a fékerő a normális (hidraulikus) fékkörön át hat, az egész rendszert még fejlettebbé teszi hagyományos önzáró differenciálműveknél. Noha mindkét megoldás teljesítménye összehasonlítható, a Traction+ lényzegesen könnyebb. A műszerfalon gombnyomással vezérelhető rendszer 30 km/ óra sebességig aktív.
És pontosan hogyan működik? A vezérlőegység bármilyen alacsony vagy nulla tapadású kerékmeghajtásnál megállapítja a csúszást és a hidraulikus rendszert  a csúszós keréken fékerő kifejtésére utasítja. Ezzel a motor nyomatéka a jobban tapadó kerékhez irányul, nem veszik el a kipörgő keréken. Ez megkönnyíti a veztést, segít megtartani az iránystabilitást és biztonságos haladást biztosít nagyon egyenetlen és csúszós felületen is.

Munkatársaink

Bulyáki Éva

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 293 2893

Kiss Csaba

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 439 8887
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2018 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!